La FAGEM entrevista a Albert Cortada, president de GENTIC

Roser Moré Roy,


Defineix la feina que fa GENTIC i explica’ns els vostres reptes de futur com a entitat?

La missió de GENTIC com entitat i sobretot la missió de les empreses que la composen és la d’acompanyar a les organitzacions en el camí de la transformació digital. El nostre principal repte és arribar al màxim d’empreses i persones possibles per ajudar-les a accedir i utilitzar la tecnologia adequada per millorar el seus processos i ser competitives en un mon digital.

Tothom parla del blockchain però…què és i com pot afectar al nostre dia a dia empresarial?

Sentim contínuament paraules i conceptes abstractes com blockchain, bigdata, o Internet de les coses. Aquestes tecnologies ja han transformat el mon empresarial i la nostra feina és aterrar aquests conceptes a l’empresari i explicar amb casos pràctics com aplicant de forma racional aquestes tecnologies el poden ajudar a resoldre feines de forma més eficaç, ràpida i productiva.

El blockchain permet assegurar la veracitat de la informació digital, a través d’ordinadors o dispositius mòbils, permet dur a terme tasques que fins ara només es podien tramitar personalment, davant d’algú acreditat per confirmar la veracitat d'una informació o de la identitat del emissor. L'exemple més popular són les criptomonedes, diners digitals que només es mouen a través de Internet i amb els que es fan tot tipus de transaccions de forma segura. Queda molt per recórrer però la tecnologia blockchain ja és una realitat i provocarà un canvi radical en una gran part de les nostres activitats personals i professionals

El proper dia 27 organitzeu una taula rodona on parlareu de ciutats intel·ligents. Està preparat el Maresme pel futur?

Aquest tsunami tecnològic en el que estem vivint afecta al mon empresarial, a les administracions públiques però sobretot a la vida de les persones. El futur l’hem de construir nosaltres per tant és molt important que participem activament en els canvis que es produeixen cada vegada a més velocitat. El Maresme és una comarca referent en el mon TIC a Catalunya i hem de saber aprofitar la oportunitat de liderar un sector que s’ha convertit en el primer tractor de la economia catalana.

Què té preparat GENTIC per aquest 2020?

La nostra agenda d’activitats està orientada a proporcionar l’acompanyament d'adopció de tecnologia a les empreses del Maresme sobretot en els àmbits de seguretat, connectivitat i ciutats intel·ligents

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies